Menu
Zoeken Annuleer

      School in het groen 

waar onderwijs in beweging is! 

Klik voor onze flyer!

Wekelijks zwemmen voor groep 1-4

Geen gedoe meer met privé-zwemles ’s in de namiddag of in het weekend: vanaf het moment dat je kind 4 jaar is gaat het samen met alle kinderen van groep 1 tot en met 4 iedere maandagmiddag naar het zwembad in Twello, en daar beleven ze veel plezier aan. ( www.deSchaeck.nl).

De kinderen worden op deze middag begeleid door hun vaste juf en 3 ouders. Vind je het leuk om te kijken of wil je een oogje in het zeil houden? Geen punt, we nemen je gelijk op als zwemouder. De zwemouders helpen de kinderen met aan- en uitkleden en dragen samen met de juf de verantwoordelijkheid voor ons veilige zwemonderwijs. Het vervoer van en naar het zwembad wordt verzorgd door de Betuwe Express. 

De St. Martinus is de enige school in de regio waar je behalve gymles ook wekelijks zwemles krijgt. Zwemmen hoort dus bij ons lesprogramma, en daar zijn wij heel trots op. 

Zwem ABC

Er zijn 4 groepen met een gediplomeerd instructeur en ieder kind krijgt dus op zijn eigen niveau les. De ‘starters’ oefenen (eerst met drijvertjes)  de zwembeginselen in het ondiepe doelgroepenbad, en de volgende 3 groepen zwemmen in het grote bad, van elkaar gescheiden door lijnen. Naast zwemmen voor diploma’s A,B en C, kunnen de kinderen verder met C+. 

Hoeveel diploma’s uiteindelijk worden behaald in 4 jaren is uiteraard afhankelijk van aanleg en interesse. Op grond van onze ervaring weten we dat kinderen na 4 jaren zwemonderwijs het zwem-ABC gehaald hebben en veilig kunnen zwemmen in zwembad of natuurwater. 

Alle kinderen vinden het een feest om iedere week te mogen zwemmen, alhoewel er natuurlijk hard wordt geoefend. Er zijn vaste toetsingsmomenten om te beoordelen of de kinderen al klaar zijn om op te gaan voor A of een van hun volgende diploma’s. Het levert altijd blije gezichten op als kinderen een diploma-brief krijgen, dat geldt ook voor ouders natuurlijk. Tweemaal per jaar is er een kijkles waarbij ouder(s) of opa’s en oma’s kunnen komen kijken naar de zwemles en persoonlijk terugkoppeling krijgen van de zweminstructeur.

Zwemmen onderdeel van lesprogramma

De St. Martinus vindt het heel belangrijk schoolzwemmen te blijven aanbieden als vast onderdeel in het lesprogramma. Daarbij is zwemmen ook heel erg leuk en gezond voor je.
Wil je na het lezen nog meer weten van het zwemonderwijs op de St. Martinus? 

Stel je vraag via het contactformulier of neem persoonlijk contact op met de juf of met een van onze vaste zwemouders. 

                                                                                                    

Kalender

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
GA NAAR KALENDER