Menu
Zoeken Annuleer

      School in het groen 

waar onderwijs in beweging is! 

Klik voor onze flyer!

Wij werken met groeps-doorbrekende leerunits van twee of drie jaargroepen: de basisgroep.Daarnaast zijn er verschillende instructiegroepen.  Elke unit heeft een vaste leerkracht en een vast aanspreekpersoon voor ouders. Er zijn altijd verschillende professionals verbonden aan een unit. Daarnaast organiseren we talentateliers waarin kinderen kennis maken met verschillende vak-en vormingsgebieden in en buiten de school. Wij werken daarin samen met vak-experts, ouders en ondernemers.
Voor een impressie van onze talentateliers, bezoek onze Facebook pagina.


Plusklas i.s.m. De Kopermolen uit Klarenbeek

Afgelopen vrijdag was de eerste gezamenlijke Plusklas-bijeenkomst in het kader van de samenwerking tussen St. Martinus Bussloo en De Kopermolen in Klarenbeek.

De kinderen zijn onder leiding van juf Roos van De Kopermolen bezig met het project 'ontwerp je eigen rijke leeromgeving'. Vandaag was er een gastspreker: de kinderen mochten Erick Wuestman, o.a. interieurarchitect, interviewen. Hij had zelf ook nog een presentatie voorbereid en heeft ons veel verteld, prachtige ontwerpen van schoolgebouwen laten zien en ons ook opdrachtjes gegeven.

Zo gaven de kinderen aan dat ze nu in een fase zitten waarin ze vast zitten in hun ontwerp. De vraag was of Erick tips had om daar uit te komen. De kinderen kregen vervolgens de opdracht een duikboot te tekenen. Wat bleek, de resultaten leken allemaal heel erg op elkaar. Erick had in zijn presentatie al voorspeld wat we zouden tekenen.....
De volgende stap was 'teken een onderwatervoertuig'. Daar konden de kinderen hun creativiteit wel volledig in kwijt. Zo hebben ze heel mooi kunnen ervaren dat hoe je iets benoemt invloed heeft op wat er uiteindelijk uit komt aan creativiteit.

Het was een leuke leerzame middag. De kinderen (en de juf) zitten vol inspiratie om verder te gaan met project!

Een korte impressie:Media
  • Plusklas.jpg

Kalender

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
GA NAAR KALENDER