Menu
Zoeken Annuleer

      School in het groen 

waar onderwijs in beweging is! 

Klik voor onze flyer!

Wij werken met groeps-doorbrekende leerunits van twee of drie jaargroepen: de basisgroep.Daarnaast zijn er verschillende instructiegroepen.  Elke unit heeft een vaste leerkracht en een vast aanspreekpersoon voor ouders. Er zijn altijd verschillende professionals verbonden aan een unit. Daarnaast organiseren we talentateliers waarin kinderen kennis maken met verschillende vak-en vormingsgebieden in en buiten de school. Wij werken daarin samen met vak-experts, ouders en ondernemers.
Voor een impressie van onze talentateliers, bezoek onze Facebook pagina.


Lente-uitje: IJsseltulp

Vrijdag 11 maart jl. had groep 6-7-8 een lekker lente-uitje naar de tulpenkwekerij in Empe. Om de hoek, dus met z'n allen op de fiets. En dat was best interessant.

Zo weten we nu dat tulpenbollen dezelfde gelaagde structuur hebben als uien (en dus eigenlijk gewoon lente-uien hadden moeten heten i.p.v. die kleine prei-achtige dingetjes die nu die naam dragen). En dat er bij de teelt van de bloem zelf geen aarde meer aan te pas komt; dat staat allemaal gewoon in plastic kratjes en wordt vanzelf een tulp.

Hoewel vanzelf: daar komt nog wel een hoop slimheid van de kweker bij kijken. Zo worden de bollen, voordat ze in de kratjes in de kas mogen 'uitlopen' tot bloem, in een koelcel voor gek gehouden dat het nog winter is. Gelijk hebben ze: in die kou zou ik ook mijn jas niet uit doen.....
Media
  • IMG_6440.jpg

Kalender

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
GA NAAR KALENDER